smartmetgeld_beeldmerk

Smart met Geld

Financiële bewustwording
en weerbaarheid
van jongeren versterken

Lees het verhaal van

Bradley

Lees het verhaal van

Amber

Lees het verhaal van

vader Johan

Lees het verhaal van

docent Harald

Het verhaal van docent Harald

“We werken veel met foto’s en films”, vertelt Harald. “Praktijkschoolleerlingen denken namelijk beeldend. Daarna laat ik ze vertellen wat hun eigen ervaringen zijn, zo ontrolt zich een gesprek. Soms gaat er bij mij dan ook een wereld open, van ooh zo denken jullie. En die kennis kan ik dan weer meenemen naar andere klassen. Wat mij daarbij opvalt is dat kinderen zich niet realiseren dat ze soms jaren vastzitten aan een dienst, zoals bijvoorbeeld een telefoonabonnement. Ik leg ze dat uit. Dan zie ik die oogjes glinsteren en dan weet ik dat ze het doorhebben."

Slim shoppen
“Wat ze in de theorielessen leren, laten ze zien in de praktijkopdracht ‘Slim shoppen’. Ze gaan dan in kleine groepjes met een jongerenwerker de stad in om voor een bepaald bedrag inkopen te doen, bijvoorbeeld voor een feestje. Dan discussiëren ze met elkaar of ze iets wel of niet moeten aanschaffen. Ze leren daarbij heel bewust na te denken over hoe ze met hun geld kunnen uitkomen.”

Meer informatie
Wilt u weten of Smart met Geld ook iets is voor uw praktijkschool? Harald is bereid om u daar meer informatie over te geven.  Hij is te bereiken via de Gooise Praktijkschool in Hilversum

'Soms gaat er bij mij ook een wereld open, van ohh zo denken jullie'